Əriklə qeyri-adi peçenye

Tərkib:

- 250 qr kərə yağı

- 1 stəkan şəkər tozu

- 2-2,5 stəkan un

- 20-25 ədəd ərik

Hazırlanması:

1. Kərə yağını şəkər tozu ilə mikserlə çalırıq.

2. Hissə-hissə ələnmiş un əlavə edirik, xəmir yoğururuq, 30 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayırıq.

3. Əriklərin çəyirdəklərini çıxardırıq, 2 və ya 4 hissəyə bölürük (əriyin ölçüsündən asılıdır).

4. Xəmiri 5 mm qalınlıqda yayırıq, stəkanla dairələr kəsirik, ortasına əriyi qoyuruq, qıraqları şəkildə göstərildiyi kimi bərkidirik.

5. Tavaya perqament kağızı səririk, peçenyeləri düzürük.

6. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırırıq, peçenyeni təxminən 15 dəqiqə ərzində bişiririk.

7. Peçenye soyuyandan sonra üzərinə şəkər pudrası səpirik.

Nuş olsun!

Mənbə: vkusnyblog.ru


.