Ovulan gavalı piroqu

Tərkib:

- 1 stəkan buğda unu

- 1/2 stəkan qarğıdalı unu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1/2 ç.q. darçın

- 1 çimdik duz

- 180 qr kərə yağı

- 1 stəkan şəkər tozu + 2 x.q. üzərinə tökmək üçün

- 3 yumurta

- 1/2 stəkan qatıq

- 10-12 ədəd gavalı

Hazırlanması:

1. Buğda və qarğıdalı unu, qabartma tozu və duz birlikdə ələnir.

2. Kərə yağı şəkər tozu ilə yaxşı çalınır, bir-bir yumurta əlavə olunur, yenə çalınır.

3. Unlu qarışıq, qatıq əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

4. Xəmiri formaya qoyun, üzərinə 2 yerə bölünmüş qavalı düzün.

5. 2 x.q. şəkər tozu 1/2 ç.q. darçınla qarışdırın, qavalının üzərinə səpin.

6. Sobanı 180-200 C qədər qızdırın, piroqu 45-50 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




loading...

Qadınların MENSTRUASİYA ilə bağlı soruşmağa utandığı SUALLAR