Tərkib:
- 10-12 ədəd kiçik ərik
- 2,5 st. un
- 1 st. şəkər tozu
- 1/2 st. qatıq
- 3 yumurta
- 100 qr kərə yağı
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 1 paket vanilli şəkər tozu
- 1 çimdik duz
Hazırlanması:
1. Yumurta şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə yaxşı çalınırır.
2. Ərinmiş kərə yağı və qatıq əlavə olunur, qarışdırılır.
3. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir, kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.
4. Formanın dibinə kərə yağı çəkin, xəmiri formaya qoyun, üzərinə 2 hissəyə bölünmüş ərikləri düzün.
5. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın və piroqu təxminən 40 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.az