Gilasla dadlı piroq. Sadə resept

Tərkib:

- 300 qr qilas

- 1 stəkan un

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 100 qr kərə yağı

- 2 yumurta

- 1 ç.q. qabartma tozu

- şəkər pudrası (üzərinə səpmək üçün)

Hazırlanması

1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə çalınır.

2. Yumurta çalınır, yağlı kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

3. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir. Kütləyə əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

4. Formaya kərə yağı çəkin, bir az un səpin, xəmir qoyun, üzərinə çəyirdəkləri çıxarılmış qilas qoyun.

5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 35-40 dəqiqə bişirin.

6. Piroqu soyudun, üzərinə şəkər pudrası səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az