Ən dadlı almalı piroq

Çox dadlı, zərif və ətirli piroqdur.

Tərkib:

- 500-600 qr alma

- 200 qr un (1 + 1/3 stəkan)

- 1/3 stəkan şəkər tozu

- 100 qr kərə yağı

Üzərinə tökmək üçün:

- 2/3 stəkan xama

- 1/3 stəkan şəkər tozu

- 2,5 x.q. un

Ovuntu:

- 1/3 stəkan un

- 1/4 stəkan şəkər tozu

- 25 qr kərə yağı

- 1/2 ç.q. darçın

Hazırlanması:

1. Xəmir: yumşaq kərə yağı ələnmiş un və şəkər tozu ilə barmaqlarla ovulur.

2. Xama şəkər tozu və unla qarışdırılır, bir qədər çalınır.

3. Ovuntu: un, yumşaq kərə yağı, şəkər tozu barmaqlarla ovulur (xəmir kimi), darçın əlavə olunur.

4. Alma yuyulur, təmizlənir, nazik tikələrə doğranılır.

5. Formaya (26-28 sm) kərə yağı çəkilir, xəmir tökülür, kənarlar qaldırılır, alma qoyulur. Üzərinə xamalı kütləni, sonra isə ovuntunu tökün.  

6. Sobanı 180 C qədər qızdırın. Piroqu 35 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az