Yüngül qozlu PEÇENYE-BEZE

Çox dadlı və zərif peçenyedir.

Tərkib:

- 3 yumurtanın ağı

- 120 qr şəkər tozu

- 1 stəkan qoz-fındıq (qoz, fındıq, badam, keşyu və s. qarışdırılır və ya bir növ çərəz götürülür)

Hazırlanması:

1. Qoz-fındıq blenderdə xırdalanır.

2. Yumurtanın ağı təmiz quru qabda mikserlə çalınır. Hissə-hissə şəkər tozu əlavə olunur və yenə yaxşı çalınır. Kütlə xeyli artmalı və qatılaşmalıdır.

3. Kütləyə xırdalanmış qoz-fındıq əlavə olunur, aşağıdan yuxarıya doğru ehtiyatla qarışdırılır.

4. Tavaya perqament kağızı sərin və üzərinə qaşıqla peçenye qoyun. Peçenye çox iri olmamalıdır.

5. Sobanı qabaqcadan 140-150 C qədər qızdırın və 30-40 dəqiqə ərzində bişirin.

6. Peçenye tam soyuyanda ehtiyatla tavadan götürün.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


.
.
Загрузка...