Çox dadlı, ətirli və yüngül şirniyyatdır.
İnqrediyentlər:
- 240 qr un
- 1,5 ç.q. darçın
- 1 bağlama qabartma tozu
- 1 ədəd yumurta
- 130 qr şəkər tozu
- 80 ml bitki yağı (iysiz)
- 260 qr süd
- 4 x.q. qatı mürəbbə
Hazırlanması:
1. Un, 1/2 ç.q. darçın, qabartma tozu birlikdə ələnir, yaxşı qarışdırılır.
2. Yumurta ayrı qabda bir qədər çalınır, 90 qr şəkər tozu, bitki yağı, süd əlavə olunur, bir qədər çalınır.
3. Quru kütləni yumurtalı-şəkərli kütlə ilə yaxşı qarışdırın.
4. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın.
5. 1 x.q. xəmiri keks üçün formalara qoyun, üzərinə 1 ç.q. mürəbbə, üzərinə yenə 1 x.q xəmir qoyun ki, mürəbbənin üzərini örtsün.
6. 1 ç.q. darçını 40 qr şəkərlə qarışdırın, maffinlərin üzərinə səpin, sobaya qoyun, 20-25 dəqiqə ərzində bişirin. Hazır olmasını quru diş çöpü ilə yoxlayın.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az