QOZLU BEZE tortu

İnqrediyentlər:

- 6 yumurta

 - 400 qr şəkər kirşanı ("pudrası")

- 150 qr qoz

- 1 banka qatılaşdırılmış süd ("squşonka")

- 230 qr kərə yağı

- 1 paket vanilli şəkər tozu

Hazırlanması:

1. Yumurta ağını çalın, qarışdıra-qarışdıra hissə-hissə şəkər kirşanı tökün, yaxşı çalın.

2. Alınmış kütləni 2 hissəyə bölün.

3. Tavaya xüsusi kağız sərin, yumurtalı kütləni tökün və korjları qabaqcadan 110 C qədər qızdırılmış sobada 1,5 saat ərzində bişirin.

4. Krem hazırlayırıq. Yumşaq kərə yağını mikserlə çalın, hissə-hissə "squşonka" və vanilli şəkər tozunu  əlavə edin, çalın.  

5. Qozu doğrayın.

6. Hazır korjun üzərinə krem çəkin, doğranmış qoz səpin, üzərinə 2-ci korj qoyun, üzərinə və böyürlərinə krem çəkin və qoz səpin. Korjlar çox zərifdir və tez qırılır. Ehtiyatlı olun.

7. Tortu 3-4 saat saxlayın və sonra masaya verin.

8. Tortun üzərini zövqünüzə görə bəzəyə bilərsiniz. 

Nuş olsun!

Evdarliq.az


Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun

Yeməkdən dərhal sonra ÇAY içənlər mütləq baxsın! - VİDEO