Tərkibi - 4 Porsiya üçün nəzərdə tutulub:
Badımcan 2Kq
Lobya 0.5Kq
Pomidor 1Kq
Sarımsaq 200qr
Yer Kökü 0,5Kq
Bolqar bibəri 0,5Kq
Soğan 0.5Kq
Bitki yağı 1 stəkan
Şəkər 150qr
Duz 2 x.q
Sirkə 100
Hazırlama Qaydası:
Tərkibi hazırlayaq. Bir gün əvvəl quru lobya islatmaq daha yaxşıdır, bu, lobyanın yaxşı şişməsi üçün kifayət edəcək. Səhər lobyanı yuyun və yumşalana qədər yarım saat qaynadın. Lobya yumşaq olmalıdır, amma həddindən çox bişmiş deyil.
Bolqar bibərini yuyun, içini kəsib təmizləyin, dörd bucaq və ya zolaqlara kəsin. Badımcanları yuyun və dördbucaq doğrayın. Badımcanların dadında acılıq varsa, bir müddət duzlu suda saxlanıla bilər (yarım saat kifayətdir, sonra suyu tərəvəzdən sıxırıq). Yerkökü yuyun və qaba sürtgəcdən keçirin və ya zolaqlara doğrayın. Soğanı soyun və kublara və ya yarım halqa doğrayın. Pomidorları yuyun, sarımsağı soyun və ət çəkəndən keçirin. Pomidorları bir emal qaba qoyun, ocaqa qoyun, qaynadın, şəkər, duz, bitki yağı əlavə edin. Bu qarışımı 10 dəqiqə qaynadın.
Sonra yerkökü, bolqar bibəri, badımcan, soğan əlavə edin. Tərəvəzləri bu ardıcıllıqla əlavə etməlisiniz, çünki hazırlanması üçün lazım olan suyu bu qaydada təmin edəcəklər və öz şirəsində hazırlanacaqlar. Tərəvəzləri yarım saat qaynadırıq. Lobyanı ən sonda göndəririk, 20 dəqiqə birlikdə qaynadırıq. Masa sirkəsini tökün, qarışığı qaynatın, atəşi söndürün.
Hazır salatı steril balonlara qoyuruq. Balonları dərhal qapaqlar ilə bağlayırıq, qalın örtük ilə üzərini örtürük və altında soyumağa qoyuruq, soyuduqdan sonra isə otaq temperaturuna keçirirk.
Salat Hazırdı!
Nuş Olsun!
Evdarliq.Az