Lobya və Badımcan ilə qışa çox DADLI SALAT! – Asan RESEPT

Tərkibi - 4 Porsiya üçün nəzərdə tutulub:

 

Badımcan 2Kq

Lobya 0.5Kq

Pomidor 1Kq


Sarımsaq 200qr

Yer Kökü 0,5Kq

Bolqar bibəri 0,5Kq

Soğan 0.5Kq

Bitki yağı 1 stəkan

Şəkər 150qr

Duz 2 x.q

Sirkə 100

 

Hazırlama Qaydası:

Tərkibi hazırlayaq. Bir gün əvvəl quru lobya islatmaq daha yaxşıdır, bu, lobyanın yaxşı şişməsi üçün kifayət edəcək. Səhər lobyanı yuyun və yumşalana qədər yarım saat qaynadın. Lobya yumşaq olmalıdır, amma həddindən çox bişmiş deyil.

Bolqar bibərini yuyun, içini kəsib təmizləyin, dörd bucaq və ya zolaqlara kəsin. Badımcanları yuyun və dördbucaq doğrayın. Badımcanların dadında acılıq varsa, bir müddət duzlu suda saxlanıla bilər (yarım saat kifayətdir, sonra suyu tərəvəzdən sıxırıq). Yerkökü yuyun və qaba sürtgəcdən keçirin və ya zolaqlara doğrayın. Soğanı soyun və kublara və ya yarım halqa doğrayın. Pomidorları yuyun, sarımsağı soyun və ət çəkəndən keçirin. Pomidorları bir emal qaba qoyun, ocaqa qoyun, qaynadın, şəkər, duz, bitki yağı əlavə edin. Bu qarışımı 10 dəqiqə qaynadın.

Sonra yerkökü, bolqar bibəri, badımcan, soğan əlavə edin. Tərəvəzləri bu ardıcıllıqla əlavə etməlisiniz, çünki hazırlanması üçün lazım olan suyu bu qaydada təmin edəcəklər və öz şirəsində hazırlanacaqlar. Tərəvəzləri yarım saat qaynadırıq. Lobyanı ən sonda  göndəririk, 20 dəqiqə birlikdə qaynadırıq. Masa sirkəsini tökün, qarışığı qaynatın, atəşi söndürün.

Hazır salatı steril balonlara qoyuruq. Balonları dərhal qapaqlar ilə bağlayırıq, qalın örtük ilə üzərini örtürük və altında soyumağa qoyuruq, soyuduqdan sonra isə otaq temperaturuna keçirirk.

Salat Hazırdı!

Nuş Olsun!

Evdarliq.Az



 

 

.