Lazım olacaq məhsullar:
- Kabaçki 150qr
- Gül Kələmi 300qr
- Xiyar 300qr
- Pomidor 400qr
- Bolqar bibəri 2ədəd
- Yerkökü 120qr
- Göyərti – dadınıza uyğun
- Sarımsaq 2diş
- Dəfnə yarpağı 1 ədəd
- Bibər 3 ədəd
- Duz 1 x.q
- Şəkər 1.5 x.q
- Sirkə 60ml
Hazırlama Qaydası:
1.
Qış üçün tərəvəzsalatı salatı bişirmək üçün lazımi məhsulları hazırlayın. Tərəvəzlər istənilən nisbətdə götürülə bilər, onların sayı təxminəndir. Məhsulların sayı üç litrlik bir bankanın meyarına əsaslanır.
2.
Balonu sərt bir bez və soda ilə yaxşıca yuyun. Üzərinə qaynar su tökün. İstədiyiniz göyərti (cəfəri, şüyüd, tərxun), soyulmuş sarımsaq mixəkləri və ədviyyatları dibinə qoyun. Əsas ədviyyatlar dəfnə yarpağı, qara yumru bibər və rəngli bibər, mixək toxumlarını da götürə bilərsiniz.
3.
Balonu hazırladığınız bütün tərəvəzlərdən bərabər miqdarda qoyaraq doldurun: pomidor, kabaçki dilimləri, gül kələmi, doğranmış yerkökü, bütöv və ya doğranmış xiyar, soyulmuş bibər.
4.
Balona tədricən qaynar su tökün (partlamasın deyə tez tökməyin), steril bir qalay qapağı ilə örtün və təxminən 15 dəqiqə tərpətmədən saxlayın. 15 dəqiqə sonra artıq suyu ehtiyyatla qazana tökün.
5.
Qazanda suya duz və şəkər əlavə edin və qaynayanadək gətirin. Balona isə sirkə tökün. Qaynadılmış duzlu suyu yenidən tərəvəzlərlə dolu balona tökün, dərhal hermetik olaraq steril bir qapaq ilə bağlayın. Çevirin və isti bir şeylə sarın. Tamamilə soyuyana qədər olduğu kimi tərpətmədən saxlayın. Hazır tərəvəz salatı otaq temperaturunda saxlanıla bilər.
Bu məhsullara əlavə olaraq dilimlərə kəsilmiş böyük ağ kələm parçaları, balqabaq dilimləri, soğan qoya bilərsiniz – ağız dadınıza görə.
Nuş Olsun!
Evdarliq.Az