Motmotu mürəbbəsi. Asan resept

Ərzaqlar:

- 1 kq motmotu

- 1 kq şəkər tozu

- 1 stəkan su

Hazırlanması:

  1. Meyvələri təmizləyin, saplaqlarını kəsin, yaxşı yuyun, dəsmalın üzərində qurudun.
  2. Meyvələr quruyanda, hər birimi iynə ilə bir neçə yerdə deşin, üzərinə şəkər tozunun yarısını tökün, axşamdan səhərə qədər saxlayın.
  3. Səhər qalan şəkəri və suyu əlavə edin, orta odda qaynara düşənə qədər saxlayın, 5 dəqiqə qaynadın, oddan götürün.
  4. Mürəbbəni tam soyudun, yenə 5 dəqiqə qaynadın, kənara qoyun, yenə tam soyudun.
  5. Üçünçü dəfə mürəbbəbi 5 dəqiqə qaynadın və dərhal sterilizə olunmuş bankalara doldurub, qapaqları bağlayın, qapaqları aşağı olmaqla dəsmalın üzərinə qoyun. Bankaları ədyala bükün, soyuyanda sərin yerdə saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




loading...

Körpələrə baxım zamanı anaların ən yayılmış səhvləri