Bankada BORŞ. Qışa tədarük

Hazır borşu yarım l-lik bankalara doldurun.

Qışda suda və ya bulyonda kub şəklində doğranmış kartof və nazik doğranmış kələmi bişirin (kələm çox qaynamamalıdır), hazır "borş"u əlavə edin. Borş hazırdır.    

Tərkib:

- 3 kq çuğundur

- 1 kq kök

- 1 kq baş soğan

- 1 kq bolqar bibəri

- 1,5 kq pomidor

- 2 dəstə cəfəri

- 1 stəkan şəkər tozu

- 3 x.q. duz

- 1 stəkan bitki yağı

- yarım stəkan sirkə (9%)

Hazırlanması

1. Tərəvəzləri yuyun, təmizləyin, pomidorların qabıqlarını soyun.

2. Çuğunduru və kökü sürtgəcdən keçirin, qalan tərəvəzləri doğrayın, cəfərini xırda doğrayın.

3. Tərəvəzləri lay-lay böyük qazana yığın, duz, şəkər tozu, sirkə, bitki yağını əlavə edin, qarışdırın, vam odda bişirin. Şirə çıxandan sonra yarım saat vam odda qaynadın.

4. İsti halda bankalara doldurun, qapaqları bağlayın, qapaqları aşağı olmaqla dəsmalın üzərinə düzün, soyuyana qədər isti ədyala dükün.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


Загрузка...
. .