Tərkib:
- 1 kq badımcan
- 1 kq pomidor
- 1 baş sarımsaq
- 2 baş soğan
- 6 ədəd bolqar bibəri
- 1 ədəd acı bibər
- 1 dəstə cəfəri və ya kərəviz
- 1,5 stəkan bitki yağı
- 1,5 x.q. duz
- 2 x.q. şəkər tozu
- 2 x.q. sirkə (9%)
Hazırlanması:
1. Badımcan, pomidor, bibər, soğanı kub şəklində doğrayın. Sarımsağı və göyərtini xırda-xırda doğrayın.
2. Tərəvəzləri qalın dərin tavaya qoyun, duz, şəkər tozu, sirkə, bitki yağını əlavə edin, 1-1,5 saat ərzində vam odda bişirin.
3. Bankaları yaxşı yuyun, salatı isti halda bankalara doldurun, qapaqları bağlayın.
Nuş olsun!
Evdarliq.az