Duza qoyulmuş QARPIZ

Tərkib:

- qarpız (1 l-lik bankaya yerləşdiyi qədər)

- 1 l-lik banka üçün 1 ç.q. duz, 1 ç.q. şəkər tozu, 1 ç.q. sirkə (9%).

Hazırlanması:

1. Qarpızı tikələrə doğrayın, qabıqlarını soyun, steril bankaya sıx yığın.

2. Bankaya qaynar su tökün, üzərinə qapaq qoyun, 1-2 dəqiqədən sonra suyu boşaldın.

3. Təkrar qaynar su tökün, bir az gözləyin, suyu qazana boşaldın. Suya duz, şəkər tozu və sirkə əlavə edin, qaynara düşəndə bankaya tökün, dərhal qapağı bağlayın.

4. Bankaları qapaqları aşağı olmaqla süfrənin üzərinə düzün, ədyala bükün, soyuyana qədər saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.
.
Загрузка...