Öz şirəsində ÇİYƏLƏK

1 kq çiyələk üçün 250 qr şəkər tozu götürülür.

Hazırlanması:

1. Çiyələyi təmizləyin, yuyun, dəsmalın üzərində bir qədər qurudun.

2. Çiyələyi enli ləyənə tökün, üzərinə şəkər tozu səpin, axşamdan səhərə qədər saxlayın (8 saat).

3. Yarım l-lik bankaları yaxşı yuyun, buxarın üzərində və ya sobada sterilizə edin, qapaqları qaynadın.

4. Çiyələyi bankalara doldurun, üzərinə çiyələkdən çıxmış şirəni tökün.

5. Bankaları qazanda 10 dəqiqə ərzində sterilizə edin, sonra qapaqları bağlayın, isti ədyala bükün, soyuyana qədər saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az