Qışa tədarük

Alma ilə kələm turşusu

Tərkib:

- 3 kq ağ kələm

- 1 iri kök

- 3 turş alma

- 4 x.q. duz

- 1 x.q. şəkər tozu

- istiot, dəfnə yarpağı

Hazırlanması:

1. Kələmin yuxarıdakı yarpaqlarını soyun, yuyun, saxlayın.

2. Qalan kələmi doğrayın.

3. Kökü sürtgəcdən keçirin, almanı nazik tikələrə doğrayın (almanın qabıqlarını soymayın).

4. Kkələmi duzla bir qədər ovuşdurun (çox əzməyin).

5. Alma və kökü əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.

6. Şəkər tozu, qara istiot, dəfnə yarpağını əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın, masada 20-30 dəqiqə saxlayın.  

7. Sonra kələmi dərin emallı qazana qoyun, üzərinə kələmin yarpaqlarını, sonra ağır bir şey qoyun, 3-4 gün mətbəxdə saxlayın. Hər gün kələmi ehtiyatla qarışdırın.

8. Hazır kələmi bankalara doldurun, sərin yerdə saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


.....

.
.

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az

Яндекс.Метрика