Heyva cemi. RESEPT

Tərkib:

- 1 kq heyva üçün 700-800 qr şəkər tozu, 2 stəkan su, 1 limonun şirəsi götürülür.

Hazırlanması:

1. Heyva yuyulur, ortası kəsilir, xırda doğranılır.

2. Heyvanın rəngi tündləşməsin deyə doğranmış meyvələri bir qədər limon şirəsi əlavə olunmuş suda saxlayın.

3. Bütün heyvanı doğradıqdan sonra sudan çıxardın, süzgəcə yığın ki, su süzülsün.

4. Meyvələri qazana qoyun, üzərinə su tökün, orta odda meyvələr yumşalana qədər bişirin.

5. Meyvələri blenderlə əzin, kütləni qazana tökün, şəkər tozunu əlavə edin, orta odda 40 dəqiqə ərzində qaynadın (vaxtaşırı olaraq taxta qaşıqla qarışdırın).

6. Kütlə həmcins olanda limon şirəsini əlavə edin, 5 dəqiqə qaynadın. Cem hazırdır.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


.
.
Загрузка...