Qışa alma povidlosu

Alma povidlosu çox dadlı alınır. Povidlonu buterbrodlar, piroqlar, şirin pirojkilər üçün istifadə edə bilərsiniz.

Tərkib:

1 kq alma üçün yarım kq şəkər tozu götürülür. Şəkər tozunun miqdarını zövqə görə azaltmaq və ya artırmaq olar   

Hazırlanması:

1. Almanı yuyun, soyun, çəyirdəklərdən təmizləyin, kiçik tikələrə doğrayın.

2. Divarları qalın olan qazanda qarışdıra-qarışdıra yumşalana qədər bişirin.

3. Sonra kütləni soyudun, blenderlə əzin, üzərinə şəkər tozu tökün, qarışdırın, hazır olana qədər bişirin. Povidlo qatı alınmalıdır, qaşıqdan tökülməməlidir.

4. Povidlonu isti-isti bankalara doldurun, kip bağlayın, soyuyana qədər isti ədyala bükün.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az



 

 

.