Əncir povidlosunun hazırlanması

Qışda əncir povidlosu piroqların hazırlanması zamanı içlik kimi və həmçinin buterbrodlar hazırladıqda istifadə oluna bilər. Çox dadlı və ətirli povidlo alınır.

Tərkib:

- 1 kq əncir

- 600-700 qr şəkər tozu (əncirin şirinliyindən asılıdır)

- 1 limon

Hazırlanması:

1. Ənciri blenderdə əzin (və ya ətçəkən maşınından keçirin).

2. Limonun çəyirdəklərini çıxardın, blenderdə əzin.

3. Ənciri və limonu divarları qalın olan qazana boşaldın, üzərinə şəkər tozu tökün, yaxşı qarışdırın, vam odda qarışdıra-qarışdıra 40 dəqiqə ərzində qaynadın.

4. İsti halda sterilizə olunmuş bankalara doldurun, isti ədyalla örtün, soyuyana qədər saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az  


.
.
Загрузка...