Qışa konservləşdirilmiş qarğıdalı. Sadə resept

Tərkib: - 1 kq qarğıdalı

- 6 x.q. şəkər tozu

- 2 x.q. duz

- 1,5 l su

Hazırlanması:

1. İti bıçaqla qarğıdalı dənələrini kəsirik.

2. Dənələrin üzərinə çıxana qədər soyuq su tökürük, güclü odda qaynara düşənə qədər qızdırırıq. Sonra vam odda 1 saat ərzində bişiririk. Üzərinə çıxan köpüyü kəfgirlə yığırıq.

3. Suyu süzürük və saxlayırıq. Dənələri steril yarım-litrlik bankalara yığırıq (yuxarıda yer saxlayırıq).

4. Süzülmüş suya duz və şəkər tozu tökürük, qaynara düşənə qədər çatdırırıq, bankalara tökürük.

5. Bankaların üzərinə qapaqlar qoyuruq, 1 saat ərzində qazanda suda sterilizə edirik.

6. Bankaları kip bağlayırıq, sərin yerdə saxlayırıq.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az