Konservləşdirilmiş lobya. Sadə resept

Tərkib:

- 2,5 kq lobya

- 2 l su

- 1/2 x.q. duz

- 1/2 stəkan üzüm sirkəsi

Hazırlanması:

1. Lobya yuyulur, qıraqları kəsilir, 3 sm uzunluqda doğranılır.

2. Lobyanı 5 dəqiqə qaynar suda saxlayın, süzgəcə yığın, üzərinə soyuq su tökün.

3. 2 l su qaynadın, duz əlavə edin, bir neçə dəqiqə qaynadın ki, duz ərisin. Oddan götürün, sirkə əlavə edin, qarışdırın.

4. Lobyanı steril bankalara kip yığın, üzərinə ilıq şəkildə duzlu-sirkəli su tökün, steril qapaqları qoyun.

5. Enli qazanın dibinə mətbəx dəsmalı qoyun, bankaları yığın. Qazana su tökün (bankaların yuxarısına 4-5 sm çatmamalıdır). 1/2 l-lik bankaları 10 dəqiqə, 1 l-lik bankaları 20 dəqiqə ərzində sterilizasiya edin.

6. Bankaları kip bağlayın, qapaqları aşağı olmaqla dəsmalın üzərinə qoyun, isti ədyalla örtün. Bankalar soyuyanda otaq temperaturunda saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az      




Piyləri yandıran SUPER-QARIŞIQ. Resept