Şaftalı öz şirəsində

Tərkib (1 l-lik banka üçün):

- 6 ədəd şaftalı

- 4 x.q. su

- 3 x.q. şəkər tozu.

Hazırlanması:

1. Şaftalı yuyulur, üzərinə qaynar, sonra soyuq su tökülür, qabığı çıxarılır.

2. Şaftalı 2 hissəyə bölünür, çəyirdəyi çıxarılır.

3. Bankanı qabaqcadan sterilizasiya edin, meyvələri bankaya lay-lay yığın hər dəfə üzərinə şəkər tozu tökün.

4. Bankaya isti su əlavə edin.

5. Enli qazanın dibinə mətbəx dəsmalı sərin, bankaları qazana qoyun, üzərinə qapaqları qoyun.

6. Qazana bankanın yuxarısına 4-5 sm çatmamış su tökün. Qazanı odun üzərinə qoyun.

7. Su qaynayandan sonra 30 dəqiqə ərzində sterilizasiya edin.

8. Bankaları qazandan çıxardın, dərhal kip bağlayın, isti ədyala bükün, soyuyana qədər saxlayın.    

Nuş olsun!

Evdarliq.az