Gilas mürəbbəsinin hazırlanması

İnqrediyentlər:

- 1 kq gilas

- 1 kq şəkər tozu

- 1 limon

- 3 ədəd mixək

Hazırlanması:

1. Meyvələri təmizləyin, yuyun, çəyirdəkləri çıxardın.

2. Sirop: 1 kq şəkər tozunun üzərinə 1/2 stəkan su əlavə edin, qarışdırın, vam odda şəkər tozu əriyənə qədər qızdırın.

3. Siropu meyvələrin üzərinə tökün.

4. Limonun qabığını soyun, xırda doğrayın və mürəbbəyə əlavə edin.

5. Sıxılmış limon şirəsini və mixəyi mürəbbəyə əlavə edin.

6. Mürəbbəni vam odda qaynara düşənə qədər qızdırın, 5 dəqiqə qaynadın, qırağa qoyun.

7. Üzərini dəsmalla örtün və ən azı 6 saat saxlayın.

8. 6 saatdan sonra mürəbbəni yenidən 5 dəqiqə qaynadın və qırağa qoyub yenə də 6 saat saxlayın.

9. Yenidən 5 dəqiqə qaynadın və dərhal sterilizasiya olunmuş bankalara doldurub qapaqları bağlayın.  

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.