Çiyələk cemi

Tərkib:

- 2 kq çiyələk

- 1,6 kq şəkər tozu

- 1 limon

Hazırlanması:

1. Çiyələk bir neçə dəfə yaxşı yuyulur, süzgəcə yığılır, saplaqlardan təmizlənir.

2. Çiyələk qaba tökülür və blenderlə əzilir və ya ətçəkən maşınından keçirilir.

3. Üzərinə şəkər tozu əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır və 2 saat ərzində saxlanılır.

4. Limon şirəsi sıxılır, çiyələyə əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

5. Cemi vam odda qarışdıra-qarışdıra təxminən 40-60 dəqiqə ərzində bişirin.   

6. Qabaqcadan bankaları hazırlayın. Bunun üçün bankaları soda ilə yaxşı yuyun (təzə qubka istifadə edin) və sonra sterilizasiya edin - qazana su tökün, qaynadın, üzərinə süzgəc qoyun və süzgəcə ağzı aşağı olmaqla banka qoyun. Sterilizasiya olunmuş bankaları ağzı aşağı olmaqla təmiz çay dəsmalının üzərinə qoyun. Qapaqları kiçik qazanda qaynadın.

7. Hazır cemi isti halda sterilizasiya olunmuş bankalara yığın, qapaqlarla bağlayın, qapağı aşağı olmaqla mətbəx dəsmalının üzərinə qoyun, isti ədyalala bükün və soyana qədər gözləyin.

 Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
. .