Gül kələm küküsü

Tərkibi:

-750 qram gül kələm

-3 yarpaq yaşıl soğan

-Yarım dəstə cəfəri

-3 ədəd yumurta

-4 xörək qaşığı un

-1 çay qaşığı duz

-Qara istiot

-Duz

Sousu üçün:

-4 xörək qaşığı qatıq və ya süzmə

-1 diş sarımsaq

-Təzə nanə

Hazırlanması:

Gül kələmi suda bişirin və soyuduqdan sonra əzin. Soğan və cəfərini xırda-xırda doğrayın. Daha sonra bütün məhsulları (sous üçün lazım olan məhsullar istisnadır) qarışdırın.

Soba qabına yağlı kağız sərin. Gül kələmindən hazırladığınız qarışığı qarışdıraraq hər dəfə 1 xörək qaşığı götürüb qaba yerləşdirin.

180 dərəcədə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin. Kükünü sarımsaq, nanə və qatıqdan əldə etdiyiniz sousla birlikdə süfrəyə verin.

 



 

 

.