Evdə hazırlanmış TANTUNİ – ailənizi fərqli dad ilə sevindirin!

Evdarliq.Az olaraq bu gün oxucularımız üçün Mersin mətbəxindən evdə hazırlanmış tantuni resepti hazırladıq.

Məhsullar:

150 qram mal əti

1 orta soğan

2 kiçik pomidor


2 orta yaşıl bibər

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1/4 çay qaşığı duz

1/4 çay qaşığı sumaq

1/4 dəstə cəfəri

1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

1,5 stəkan su

1 ağ çörək (və ya iki lavaş)

1/2 orta ölçülü limon

10 kiçik duzlu bibər

Hazırlanması:

300 qram mal əti qabırğası varsa, artıq yağ hissələrini təmizləyin və kiçik kublara doğrayın. Üzərini örtəcək qədər soyuq su əlavə edin və suyu gedənə qədər qaynadın. Tavaya 2 xörək qaşığı yağ tökün və üzərinə qaynadılmış əti əlavə edin. 1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu ilə qarışdırılmış 1 stəkan suyu vaxtaşırı ətin üzərinə tökün.

Ət suyu çəkdikdən sonra 2 yaşıl bibər götürüb yarıya bölün və tumlarını çıxarın, tavaya qoyun və qovurmağa başlayın. Bibərlər qovrulduqdan sonra ətin üzərinə süfrəyə verəcəyiniz lavaş və sendviç çörəyini sıxıb yağı çıxarın. 2 ədəd doğranmış və qabığı soyulmuş pomidoru əlavə etdikdən sonra aralarında qarışdıraraq qısa müddət ərzində bişirmə prosesini davam etdirin. Bişmiş tantuni sendviç çörəyinin və ya lavaşın içinə qoyun, sumaq soğanını əlavə edin və istəsəniz limonu sıxaraq təqdim edin. Nuş olsun!

Evdarliq.Az



 

 

.