Undan hazırlanan bu nazik blinçiklər çox və incə dadlıdırlar!
Ancaq təcrübə olmadan onları bişirmək həmişə mümkün olmur. Həmişə gözəl və ağız sulandıran blinçik almaq istəyirsinizsə, bu "On Qaydalar" sizə kömək edəcək.
Unun yapışqanlığını artırmaq üçün maye orta dərəcədə isti halda blinçik xəmirinə əlavə edilməlidir.
- Dadı yaxşılaşdırmaq üçün unu əvvəl ələkdən keçirmək məsləhətdir. Dərhal süzülmüş unu istifadə etməyin: bir az dayansın ki, pancake ləzzətli və gözəl olsun.
- Blinçik nazik çıxması üçün yumurtaları əsirgəməyin və xəmiri yaxşıca qarışdırın və unun tərkibindəki qlütenin şişməsi üçün bir az dəmlənməsini gözləyin. Xəmir qalındırsa və tavada yaxşı yayılmırsa, su ilə seyreltmək olar. Çevirərkən blinçik qırılırsa, xəmirə un və yumurta əlavə edin.
- Duz və şəkər reseptə uyğun olaraq əlavə edilməlidir. Çox duzlu xəmir zəif fermentləşir və blinçik solğun olur. Həddindən artıq şəkər xəmiri qatılaşdırır.
- Blinçik üçün un duzlu suda qarışdırılsa xəmirdə heç bir parça qalmayacaq. Hər bir maddəni əlavə etdikdən sonra xəmir çox yaxşı qarışdırılmalı, topaqları çıxararaq homojen bir kütlə halına gətirilməlidir.
- Tava seçimi çox vacib bir məqamdır. Ən yaxşı seçim orta ölçülü çuqun tavadı. Blinçik bişirmək üçün tavaya əvvəlcə duz səpilməlidir, sonra salfet ilə silinməlidir, yalnız sonra yağla yağlanıb xəmir tökülməlidir.
- Blinçik bişirmək çətin deyil, amma təcrübə lazımdır. Əvvəlcə tavaya yağ tökmək lazımdır. Çox olmamalıdır, əks halda pancake qalın və qeyri -bərabər olacaq. Az miqdarda yağ ilə yandıra. Qızıl ortalamaya riayət etmək lazımdır. Bunu etmək üçün tavaya yağ tökülmür, ancaq bir dəstə lələk və yarıya bölünmüş çiy kartofdan da istifadə edə bilərsiniz. Xəmir tavada sərbəst axmalıdır ki blinçik bərabər və nazik olsun.
- Blinçik yumşaq etmək üçün onları həddindən artıq qurutmaq olmaz. Blinçik bir tərəfdən qızardıqda, yağla yağlayın və tez bir zamanda çevirin.
- Blinçikləri yenidən qızdırmaq üçün yığını folqa ilə örtün və 140 ° C-yə qədər qızdırılan sobanın üst qatına 10-15 dəqiqə qoyun.
- Dünənki blinçikləri təravət vermək üçün hər bir pancake bir tərəfə (içəriyə) bir az şəkər səpmək, dörd dəfə (üçbucaq şəklində) yuvarlamaq, bir az yağlanmış və ya perqament kağızı ilə örtülmüş bir çörək qabına qoymaq lazımdır. Sobaya 4-5 dəqiqə qoyun, əvvəlcədən maksimum qızdırılır. Nəticədə, süfrənizdə təzə bişmişlərdən daha dadlı dadlı, xırtıldayan, karamelli blinçik olacaq.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az