Qaraciyər paşteti. Resept

Məhsullar:

- 1 kq qaraciyər

- 2 iri kök

- 2 soğan

- 100 qr kərə yağı

- 100 qr süd

- duz, istiot

- bitki yağı

Hazırlanması:

  1. Qaraciyəri yuyun, pərdələrdən təmizləyin, kiçik tikələrə doğrayın.
  2. Kökü soyun sürtgəcdən keçirin, soğanı xırda doğrayın.
  3. Qaraciyər, kök və soğanı bitki yağında açıq tavada 5 dəqiqə qızardın.
  4. Süd, duz, istiot əlavə edin, qapaq altında vam odda 20 dəqiqə pörtlədin.
  5. Bir az soyudun, blenderdə yumşaq kərə yağı ilə birlikdə çalın.
  6. Paşteti formaya qoyun, soyuquducuda axşamdan səhərə kimi saxlayın. Paştet hazırdır.

Nuş olsun!

Evdarliq.az