Göbələklə SADƏ VƏ DADLI PİROQ

Tərkib:

Xəmir:

- 3 yumurta

- 200 qr mayonez

- 200 qr xama

- 1,5 stəkan un

- 1/2 ç.q. duz

- 1 ç.q. qabartma tozu

İçlik:

- 500 qr göbələk

- 1-2 soğan

- duz, istiot

Hazırlanması:

1. Yumurtanı çalın, mayonez və xama əlavə edin, qarışdırın.

2. Unu duz və qabartma tozu ilə qarışdırın, ələyin, hissə-hissə kütləyə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

3. Göbələyi soğanla birlikdə bitki yağında təxminən 15 dəqiqə qızardın (su çəkilənə qədər). Duz və istiot əlavə edin, qarışdırın.

4. Xəmirin yarısını yağ çəkilmiş formaya tökün, üzərinə içlik qoyun, sonra üzərinə qalan xəmiri tökün.

5. Piroqu 200 c qədər qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az