Qəlyanaltılar

Göyərti ilə SADƏ PİROQ

Tərkib:

- 300 qr un

- 100 qr süd

- 100 qr su

- 30 qr kərə yağı

- 10 qr təzə maya

- 1 ç.q. şəkər tozu

- 1 çimdik duz

İçlik üçün:

- 50 qr xama

- 200 qr ağ pendir

- duz, istiot

- göyərti (keşniş, şüyüd, ispanaq, göy soğan və s. zövqə görə)

Hazırlanması:

1. İlıq südə ilıq su, şəkər tozu və maya əlavə edin, qarışdırın. Bir qədər saxlayın.

2. Unu ələyin, südlə maya qarışığı, əridilmiş kərə yağı (ilıq olmalıdır) və duz əlavə edin, yumşaq elastik xəmir yoğurun. Xəmirin üzərinə dəsmal sərin və 40-50 dəqiqə saxlayın.

3. İçlik: göyərtiləri təmizləyin, yuyun, xırda doğrayın. Pendiri qaşıqla əzin, xama ilə qarışdırın. Göyərti əlavə edin, qarışdırın.  

4. Xəmiri 1 sm qalınlıqda yayın, ortasına içlik qoyun, hamarlayın. Xəmirin qıraqlarını qaldırın, piroqun ortasına gətirin, biri birinə yapışdırın, piroqun üzərini hamarlayın. Yumru kökə alınmalıdır. Kökənin ortasında buğun çıxması üçün kiçik kəskin edin.

5. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın, piroqu 20-25 dəqiqə ərzində bişirin. İsti piroqun üzərinə kərə yağı çəkin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.....

.
.

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az

Яндекс.Метрика