Çörəkdən EKSPRESS-PİROQ

Tərkib:

- Ağ çörək (baton)

- 200 qr toyuq əti  

- 100 qr göbələk

- 100 qr kolbasa və ya sosis

- yarım stəkan süd

- 150 qr holland pendiri

- göyərti (zövgə görə)

- 1 təzə pomidor

- 1 soğan

- duz, istiot, mayonez

Hazırlanması:

1. Batonun yuxarı hissəsini kəsirik, çörəyin içini çıxardırıq.

2. Çörəyin içini xırda ovuruq, süddə isladırıq.

3. Toyuğu doğrayırıq, bitki yağında qızardırıq. Xırda doğranmış soğan, göbələk, duz, istiot, əlavə edirik, hazır olana qədər qızardırıq. Sonra doğranmış kolbasa və ya sosis əlavə edirik, 2-3 dəqiqə birlikdə qızardırıq. Soyuduruq.

4. Süddə isladılmış çörəyi sıxırıq, içliklə qarışırırıq. Xırqa doğranmış göyərtini əlavə edirik, qarışdırırıq.

5. Batona içliyi doldururuq, üzərinə nazik halqalar şəklində doğranmış pomidor düzürük, üzərinə mayonez çəkirik.

6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırırıq, piroqu 20 dəqiqə ərzində bışıririk.

7. Piroqu sıbadan çıxardırıq, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpirik, 3-5 dəq. sobaya qoyuruq.

İçlik üçün istənilən məhsulları seçə bilərsiniz - mal əti, tərəvəzlər və s.  

Nuş olsun!

Evdarlıq.az