Asan hazırlanan ƏTLİ PİROQ. Resept

Ərzaqlar:

Xəmir:

- 1 stəkan yağlı qatıq (turş olmamalıdır)

- 1 stəkan un

- 2 yumurta

- yarım çay qaşığı duz

- yarım çay qaşığı soda

İçlik:

- 300 qr farş

- 1 baş soğan

- duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:

1. Qatığa soda əlavə edin, yaxşı qarışdırın, 5 dəqiqə saxlayın.

2. Yumurta, duz alavə edin, yaxşı qarışdırın.

3. Un ələyin, əlavə edin, qarışdırın.

4. Qiymə hazırlayın.

5. Formaya yağ çəkin, un səpin, xəmirin yarısını tökün, hamarlayın, üzərinə qiymə qoyun, sonra xəmirin qalan hissəsini tökün.

6. Sobanı qabaqcadan 170 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 40-45 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
..