Badımcan ruletləri. Əla qəlyanaltı!

Tərkib:

- 3 ədəd orta badımcan

- 200 qr farş

- 1 ədəd kök

- 1 ədəd baş soğan

- 3-5 diş sarımsaq

- yarım stəkan qoz

- göyərti (zövqə görə)

- duz, istiot, mayonez.

Hazırlanması:

1. Badımcanları yuyun, uzun-uzun doğrayın, duzlu suya qoyun.

2. Farşı bitki yağında bir qədər qızardın, çox xırda doğranmış soğan və sürtgəcdən keçirilmiş kök əlavə edin, qarışdırın. Hazır olana qədər bişirin.

3. Qozu, göyərtini çox xırda doğrayın, sarımsağı sarımsağəzənlə əzin. Ətə əlavə edin, qarışdırın.

4. Mayonez, duz, istiot əlavə edin, qarışdırın.

5. Badımcanları bitki yağında qızardın, salfetin üzərinə qoyun ki, artıq yağ salfetə hopulsun.

6. Badımcanlara içlik çəkin, rulet formasında bükün.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az