Ləzzətli toyuqlu kökələr

Çox asan və tez hazırlanan qəlyanaltıdır.

İnqrediyentlər:

-  1 ədəd toyuğun sinə əti

- 1 baş soğan

- 600 qr un

- 1 ç.q. soda

- 1 stəkan qatıq

- 2 x.q. zeytun yağı

- 1 yumurta

- duz, istiot

Hazırlanması:

1. Ələnmiş un, zeytun yağı, yumurta, qatıq, soda və duz yaxşı qarışdırılır.

2. Toyuq əti soğanla birlikdə 2 dəfə ətçəkən maşınından keçirilir, duz, istiot əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

3. Farş xəmirə əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, xəmir yoğrulur.

4. Xəmir 8 hissəyə bölünür, kökə şəklində yayılır və tavada orta odda bitki yağında hər iki tərəfdən qızardılır.

5. Hazır kökələrin üzərinə xırda doğranmış keşniş tökmək olar.

Nuş olsun!

Evdarliq.az