Məhsullar:
- 1 toyuq
- 6-7 diş sarımsaq
Məhsullar:
- 1 toyuq
- 6-7 diş sarımsaq
Novruz bayramının müjdəçisi olan çərşənbələrin özünəməxsus xörəyi var.
Məhsullar:
- 1 toyuq (1-1,2 kq)
Məhsullar:
- yarım kq farş
Tərkib:
- 500 qr qaraciyər
Dolmanı yəqin ki, hər birimiz xoşlayırıq. Yarpaq, kələm, “3 bacı” dolmaları milli mətbəximizin ən sevilən təamlarıdı.
Məhsullar:
- 500 qr toyuq filesi
- 3-4 kartof
Məhsullar:
- 400 qr toyuq filesi
- 400 qr göbələk
Məhsullar:
- 1 iri gül kələmi
Məhsullar:
- 500 qr çəkilmiş ət
- 150 qr baton
Məhsullar:
- 1 kq kələm
Məhsullar:
- 500 qr balıq filesi
- 100 qr bişmiş düyü
Kartof qızartması bütün dünyada ən populyar və sevimli yeməklərdən biridir.
Tərkib:
- 500 qr balıq filesi
İnqrediyentlər:
- 1,5 kq qoyun budu (mal ətindən də istifadə etmək olar)
İnqrediyent:
- 600-700 qr qoyun əti
Tərkib:
- 800-900 qr balıq filesi
- 2 ədəd soğan
Tərkib:
- 7-8 kartof
- 500 qr göbələk
Tərkib:
- 1 kq kartof
- 100 ml süd
Tərkib:
- 4 toyuq filesi
- 4 tikə vetçina
İnqrediyentlər:
- 1 kq toyuq
- 5 iri bolqar bibəri
- 3 kök
- 5 pomidor
- 2 baş soğan
- 4-5 diş sarımsaq
- duz, istiot, zövqə gösrə istənilən ədviyyatlar
Hazırlanması:
1. Toyuğu tikələrə doğrayın, duz, istiot, ədviyyatlar əlavə edin, yarım saat saxlayın.
3. Soğanı dairələr, kökü yarımdairələr şəklində doğrayın. Pomidorları tikələr, bibəri uzun-uzun, sarımsağı xırda doğrayın.
4. Folqaya 1 tikə toyuq, üzərinə soğan, sarımsaq, kök, pomidor, bibər, qoyun, duz, istiot vurun, folqanı bükün.
5. Bütün toyuq tikələri bu qaydada folqaya bükün, tavaya düzün, 1 saat ərzində 180-200 C-də sobada bişirin.
6. Masaya verəndə üzərinə göyərti səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.az
Çox dadlı və tez hazırlanan yeməkdir. Masaya kartof püresi, tərəvəz salatı ilə verilə bilər.
İnqrediyentlər 4-lik qazan üçün göstərilib.
Tərkib:
- 1 kq qoyun əti
- 150 qr qara gavalı (çəyirdəksiz)
İnqrediyentlər:
- 800 qr - 1 kq kartof
Tərkib:
- 500 qr qoyun əti