Kartof dolması yemisiniz? – FƏRQLİ DAD

Dolmanı yəqin ki, hər birimiz xoşlayırıq. Yarpaq, kələm, “3 bacı” dolmaları milli mətbəximizin ən sevilən təamlarıdı.

Göbələk və toyuqla JULYEN

Məhsullar:

- 400 qr toyuq filesi

- 400 qr göbələk

Balıq kotletləri

Məhsullar:

- 500 qr balıq filesi

- 100 qr bişmiş düyü

Dadlı kartof qızartmasının SİRLƏRİ

Kartof qızartması bütün dünyada ən populyar və sevimli yeməklərdən biridir.

Sarımsaq və ədviyyatlarla QOYUN ƏTİ SOBADA

İnqrediyentlər:

- 1,5 kq qoyun budu (mal ətindən də istifadə etmək olar)

Tərəvəzlərlə toyuq FOLQADA - Foto

İnqrediyentlər:

- 1 kq toyuq

- 5 iri bolqar bibəri

- 3 kök

- 5 pomidor

- 2 baş soğan

- 4-5 diş sarımsaq

- duz, istiot, zövqə gösrə istənilən ədviyyatlar

Hazırlanması:

1. Toyuğu tikələrə doğrayın, duz, istiot, ədviyyatlar əlavə edin, yarım saat saxlayın.

3. Soğanı dairələr, kökü yarımdairələr şəklində doğrayın. Pomidorları tikələr, bibəri uzun-uzun, sarımsağı  xırda doğrayın.

4. Folqaya 1 tikə toyuq, üzərinə soğan, sarımsaq, kök, pomidor, bibər, qoyun, duz, istiot vurun, folqanı bükün.

5. Bütün toyuq tikələri bu qaydada folqaya bükün, tavaya düzün, 1 saat ərzində 180-200 C-də sobada bişirin.

6. Masaya verəndə üzərinə göyərti səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az

Pendir və sarımsaqla toyuq sinəsi

Çox dadlı və tez hazırlanan yeməkdir. Masaya kartof püresi, tərəvəz salatı ilə verilə bilər.

Qara gavalı ilə qoyun əti. NƏFİS DAD!

Tərkib:

- 1 kq qoyun əti

- 150 qr qara gavalı (çəyirdəksiz)

Pomidor və soğanla balıq

Tərkib:

- 1 kq balıq (kütüm, treska, forel, mintay)

- 1 baş soğan

- 2 kök

- 2 iri ətli pomidor

- duz, istiot, sarıkök, 2-3 dəfnə yarpağı ("lavroviy list")

Hazırlanması:

1. Balığı təmizləyin, tikələrə doğrayın, duz, istiot vurun, 1 saat soyuducuda saxlayın. Sonra isti tavada hər iki tərəfdən təxminən 2-3 dəqiqə qızardın, salfetin üzərinə qoyun.  

2. Soğanı nazik doğrayın, kökü sürtgəcədn keçirin, pomidorun qabığını soyun, tikələrə doğrayın.

3. Soğanı bitki yağına yumşalana qədər qızardın, kök və pomidoru əlavə edin, qarışdırın, vam odda 10 dəqiqə bişirin. Duz, istiot, sarıkök, dəfnə yarpağı  əlavə edin, qarışdırın.

4. Tərəvəzlərin yarısını boşqaba qoyun, tavaya balığı qoyun, üzərinə qalan tərəvəzləri qoyun, vam odda 20 dəqiqə bişirin. Hazır olanda dəfnə yarpağını çıxardın. 

5. Masaya verəndə üzərinə xırda doğranmış göyərti tökün.

Nuş olsun!

Evdarliq.az

 

 

. Яндекс.Метрика