Türk üsulu Mərcimək Şorbası - RESEPT

Mərcimək şorbası üçün inqrediyentlər:

3 xörək qaşığı Günəbaxan yağı

1 ədəd soğan (böyük doğranmış)

1 xörək qaşığı un

1 ədəd kök (böyük doğranmış)


1 ədəd kartof (böyük, qaba doğranmış)

1 desert qaşığı duz

1 çay qaşığı qara istiot

1.5 su şüşəsi qırmızı və ya sarı mərcimək

6 stəkan isti su

Mərcimək şorbasının hazırlanma sirri:

Un əlavə etmək şorbanızın daha dərin dad almasına və krem teksturlu olmasına kömək edəcək.

Mərcimek şorbası necə hazırlanır?

Dərin tavaya 3 xörək qaşığı yağ əlavə edin. 1 iri doğranmış soğanı bitki yağı ilə qızardın.

Qovrulmuş soğana 1 xörək qaşığı un əlavə edin və qoxusu çıxana və rəngi çıxana qədər qovurun. İri doğradığınız bir kök və bir kartofu qazana əlavə edin və qarışdırmağa davam edin.

Duz, istiot və bol su ilə yuyulduqdan sonra üzərinə 1,5 stəkan süzülmüş mərcimək əlavə edin və son dəfə yaxşıca qarışdırın.

Qazana 6 stəkan qaynar su əlavə edin.

Sonra qapağı bağlayın və kartof və yerkökü yumşaq olana qədər 40 dəqiqə, arabir qarışdıraraq bişirin.

Şorba bişdikdən sonra hamar bir konsistensiya əldə etmək üçün əl blenderi vasitəsilə qarışdırın. Daha 5 dəqiqə bişdikdən sonra ocaqdan götürün.

Tavada 3 xörək qaşığı yağ və 2 xörək qaşığı kərə yağı qızdırın. Üzərinə 1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər əlavə edin və yağı 2 dəqiqə qızdırdıqdan sonra ocaqdan götürün.

Şorbanı qaba tökdükdən sonra isiddiyiniz yağı üzərinə töküb süfrəyə verin.

Mərcimək Şorbamız Hazırdır. Nuş Olsun!

Evdarliq.Az



 

 

.