Kartof püresi ilə oladi çox sadə, evdə hazırlanan bir yeməkdir.
Ketçup, xama və ya ən çox sevdiyiniz sousla əlavə dadlandıra bilərsiniz, həmçinin qızardılmış ət, quş əti, balıq üçün garner kimi təqdim oluna bilər.
Tərkibi
kartof - 1 kq
un - 4 qaşığı
şüyüd - yarım dəstə
cəfəri - yarım dəstə
pendir - 100 q
yumurta - 2 ədəd
yağ - 30 q
qızartmaq üçün bitki yağı
duz, qara bibər – zövqə uyğun
Addım 1
Əvvəlcə kartof püresi hazırlayın.
Addım 2
Şüyüd və cəfəri çeşidləyin, qalın sapları çıxarın, sonra soyuq axan su ilə yuyun. Yaxşı qurudun və doğrayın. Pendiri qaba orta sürtgəcdən keçirin.
Addım 3
Kartof püresinə yumurta, yağ, pendir və otlar əlavə edin. Dad üçün qara bibər və duz əlavə edin. Hərtərəfli qarışdırın.
Addım 4
Yaranan kartof kütləsini un ilə səpilən bir taxta üzərinə qoyun və təxminən 1 sm qalınlığında bir təbəqə halına salın.
Addım 5
Kartof dilimlərini una batırın. Yağı böyük bir tavada qızdırın. Hazır və unla səpilmiş oladiləri qızardın.
Nuş Olsun!
Evdarliq.Az