Kartof püresi ilə oladi– RESEPT və FOTO

Kartof püresi ilə oladi çox sadə, evdə hazırlanan bir yeməkdir.

Ketçup, xama və ya ən çox sevdiyiniz sousla əlavə dadlandıra bilərsiniz, həmçinin qızardılmış ət, quş əti, balıq üçün garner kimi təqdim oluna bilər.

Tərkibi

kartof - 1 kq

un - 4 qaşığı

şüyüd - yarım dəstə

cəfəri - yarım dəstə

pendir - 100 q

yumurta - 2 ədəd

yağ - 30 q

qızartmaq üçün bitki yağı

duz, qara bibər – zövqə uyğun

Addım 1

Əvvəlcə kartof püresi hazırlayın.

Addım 2

Şüyüd və cəfəri çeşidləyin, qalın sapları çıxarın, sonra soyuq axan su ilə yuyun. Yaxşı qurudun və doğrayın. Pendiri qaba orta sürtgəcdən keçirin.

Addım 3

Kartof püresinə  yumurta, yağ, pendir və otlar əlavə edin. Dad üçün qara bibər və duz əlavə edin. Hərtərəfli qarışdırın.

Addım 4

Yaranan kartof kütləsini un ilə səpilən bir taxta üzərinə qoyun və təxminən 1 sm qalınlığında bir təbəqə halına salın.

Addım 5

Kartof dilimlərini una batırın. Yağı böyük bir tavada qızdırın. Hazır və unla səpilmiş oladiləri qızardın.

Nuş Olsun!

Evdarliq.Az