Ətlə badımcan sobada

Ərzaqlar:

- 500 qr farş

- 3 badımcan

- 4-5 pomidor

- 1 baş soğan

- 3-4 diş sarımsaq

- 200 qr bərk pendir (məsələn, holland pendiri)

- duz, istiot, bitki yağı.

Hazırlanması

  1. Badımcanları halqalar şəklində doğrayın, duzlu suda 20 dəqiqə saxlayın, hər 2 tərəfdən qızardın.
  2. Soğan və sarımsağı xırda doğrayın, yumşalana qədər qızardın, farş əlavə edin, qarışdırın, duz, istiot əlavə edin, hazır olana qədər qızardın.
  3. Pomidorları soyun, halqalar şəklində doğrayın, pendiri sürtgəcdən keçirin.
  4. Formaya yağ çəkin, farş qoyun, hamarlayın, üzərinə pendirin yarısını səpin.
  5. Üzərinə badımcanları, sonra pomidorları düzün, qalan pendiri səpin.
  6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, 20-25 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az



 

 

.