Kartofla ördək sobada

Məhsullar:

- 1 orta ölçüdə ördək (təxminən 2 kq)

- 2 alma

- 6 kartof

- 3 diş sarımsaq

- duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:

  1. Ördəyi yuyun, təmizləyin, üstünə və içinə duz sürtün, plyonkaya bükün, 1 gün soyuducuda saxlayın.
  2. Sarımsağı əzin, istiotla qarışdırın, ördəyə sürtün.
  3. Almaları doğrayın, ördəyin içinə doldurun, dərini diş çöpləri ilə bərkidin və ya sapla tikin.
  4. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın, ördəyi sobaya qoyun, 20 dəqiqədən sonra sobanın temperaturunu 170 C azaldın və təxminən 1 saat 10 dəqiqə bişirin. Vaxtaşırı olaraq çıxan şirəni ördəyin üzərinə tökün.
  5. Kartofu soyun, 4-8 hissəyə bölün (kartofun ölçüsündən asılıdır), soyuq suya qoyun, duz əlavə edin, 2-3 dəqiqə qaynadın, suyu süzün.
  6. Kartofu ördəyin hazır olmasına təxminən 20 dəqiqə qalmış tavaya ördəyin ətrafına düzün.
  7. 20 dəqiqədən sonra yemək hazırdır.

Nuş olsun!

Evdarliq.az

 


.