Dadlı kartof qızartmasının SİRLƏRİ

Kartof qızartması bütün dünyada ən populyar və sevimli yeməklərdən biridir.

Bu sadə yeməyi daha dadlı hazırlamaq üçün bəzi tövsiyələrimizə əməl edin:

1. Dadlı kartof qızartması sarı və çəhrayı kartofdan alınır. Kartof bərk olmalıdır.

2. Qızartdıqdan əvvəl soyulmuş kartofu 20 dəqiqə soyuq suda saxlayın, sonra suyun altında yuyun və kağız dəsmalla qurudun.

3. Kartofu uzun-uzun doğrayın.

4. Kartofu bitki və kərə yağı qarışığında qızardır. Belə daha dadlı alınır.

5. Tavanı yaxşı qızdırın, sonra yağ töküb yaxşı qızdırın və yalnız bunda sonra kartof tökün.

6. Enli və qalın tavadan istifadə edin.

7. Duz və istiotu axırda əlavə edin.

8. Axırda xırda doğranmış və ya sıxılmış 1-2 diş sarımsaq əlavə etmək olar. Bu kartofu daha dadlı və ətirli edəcək.

Evdarliq.az


.
.
Загрузка...