Sarımsaq və ədviyyatlarla QOYUN ƏTİ SOBADA

İnqrediyentlər:

- 1,5 kq qoyun budu (mal ətindən də istifadə etmək olar)

- 10 ədəd yumru qara istiot

- 5 diş sarımsaq

- 1 x.q. qurudulmuş kəklikotu

- 1 x.q. qurudulmuş mərzə otu (zövqə görə digər ədviyyatlardan da istifadə etmək olar)

- 5 x.q. bitki yağı

- duz

Hazırlanması:

1. İstiotu həvəngdəstədə əzin, sarımsaq əlavə edin, yenə əzin.

2. Bitki yağı, kəklikotu, mərzə otunu qarışdırın, istiotla sarımsağı, duz əlavə edin, yenə qarışdırın.

3. Alınmış kütləni ətin hər tərəfinə çəkin.

4. Əti folqaya yaxşı bükün, formaya qoyun.

5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, əti 2-2,5 saat ərzində bişirin.

6. Əti folqada soyudun, tikələrə doğrayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.
.
Загрузка...