Tərkib:
- 1 kq qoyun əti
- 150 qr qara gavalı (çəyirdəksiz)
- 1 çubuq darçın (və ya 1 ç.q.)
- 2 baş soğan
- duz, istiot, bitki yağı
Hazırlanması:
1. Soğanı uzun-uzun, qara gavalını kiçik tikələrə doğrayın.
2. Soğanı bitki yağına bir qədər qızardın, tikələrə doğranmış ət əlavə edin, bir neçə dəqiqə qızardın, sonra qapağını örtün, vam odda 10-15 dəqiqə bişirin.
3. Qara gavalı, darçın və 100 ml su (və ya bulyon) əlavə edin, vam odda 30-40 dəqiqə bişirin.
4. Duz, istiot əlavə edin, qarışdırın, yenə 10 dəqiqə bişirin.
5. Masaya düyü ilə verin.
Nuş olsun!
Evdarliq.az