Dadlı və faydalı MƏRCİ ŞORBASI

İnqrediyentlər:

- 1 l bulyon (və ya su)

- 300 qr qırmızı mərci

- 2 ədəd kök

- 2 ədəd baş soğan

- 1 x.q. tomat pastası

- 1/2 ç.q. zirə

- kərə yağı

- duz, istiot

Hazırlanması:

1. Xırda doğranmış soğanı yağda bir qədər qızardın.

2. Kökü sürtgəcdən keçirin, soğana əlavə edin, yumşana qədər qızardın.

3. Tomat və zirə əlavə edin, 1-2 dəqiqə qızardın.

4. Mərcini yaxşı yuyun, qazana əlavə edin, üzərinə bulyon (və ya su) əlavə edin, hazır olana qədər (təxminən 20-25 dəqiqə) bişirin.

5. Hazır olana 5 dəqiqə qalmış duz, istiot əlavə edin.

6. Şorbanı blenderlə xırdalayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




loading...

Qaraciyərin sevimli içkisi - KİŞMİŞ SUYU