Tənbəl kələm dolması. Əla dad!

Kələm dolmasını hazırlamağa vaxtınız yoxdursa, bu reseptdən istifadə edin.

Tərkib:

- 500 qr ət

- 1/2 stəkan düyü

- 1/2 baş kələm

- 1 ədəd kök

- 1 ədəd soğam

- 2 ədəd pomidor

- 1 ədəd bolqar bibəri

- 1 yumurta

- 1/2 dəstə reyhan, duz, istiot

- 50 qr holland pendiri

- 50 qr kərə yağı

- 1 çimdik darçın, duz, istiot

Hazırlanması:

1. Kök, soğan, bibər nazik-nazik doğranılır, kərə yağında bir qədər qızardılır.

2. Qabıqları təmizlənmiş pomidor sürtgəcədən keçirilir, tərəvəzlərə əlavə olunur, bir qədər qızardılır.

3. Düyü bişirilir, kələm nazik-nazik doğranılır.

4. Farş, tərəvəzlər, düyü, kələm qarışdırılır.

5. Duz, istiot, darçın, xırda doğranmış reyhan, yumurta əlavə olunur, qarışdırılır.

6. Alınmış kütləni formaya qoyun.

7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın və "kələm dolmasını" 40 dəqiqə ərzində bişirin.

8. Bişənə 5 dəqiqə qalmış üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və yenə sobaya qoyun. Pendir əriyəndə sobadan çıxardın.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az

Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun

Dəri niyə qaşınır? 15 ƏN YAYILMIŞ SƏBƏB