Sadə və dadlı ətli raqu

İnqrediyentlər:

- 700 qr mal əti

- 200 qr soğan

- 200 qr kök

- 200 qr şampinyon

- 2 x.q. tomat pastası

- 2 diş sarımsaq

- 3-4 ədəd qara qavalı

- duz, qara istiot

- bitki yağı (ən yaxşı variant - zeytun yağı)

Hazırlanması:

1. Əti tikələrə doğrayın.

2. Soğanı yarımdayirələr şəklində doğrayın.

4. Kökü uzun-uzun doğrayın.

5. Sarımsağı xırda doğrayın.

6. Göbələkləri lövhəciklər şəklində doğrayın.

7. Divarları qalın olan qazana bir qədər bitki yağı tökün, qızdırın, əti su çəkilənə qədən qızardın.

8. Yenə bitki yağı əlavə edin, soğan, kök, sarımsaq əlavə edin, qarışdırın. Vam odda 5-10 dəqiqə ərzində bişirin.

9. Göbələk, qara gavalı əlavə edin, 5-10 dəqiqə bişirin.

10. Tomat, duz, istiot, 1/2 stəkan bulyon (bulyon olmadıqda - su) əlavə edin və qaynara düşəndən sonra vam odda 1,5 saat ərzində bişirin.

11. Raqunu masaya püre, düyü ilə vermək olar.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
. .