Ətirli alma çayı

Tərkibi: 

3 alma
1 limon 
50 q qara çay 
2 x.q. narın şəkər tozu
1 x.q. mixək
2 darçın çubuğu

Sobanı 100 dərəcə qızdırın. 
Almaları təmizləyib kubik doğrayın. Dərin qaba yığın, üzərinə limon şirəsi və şəkər tozu töküb yaxşıca qarışdırın. 
Siniyə bir lay yığın, sobaya qoyub 1 saat 30 dəqiqə qurudun. 
Sonra sobadan çıxarıb elə sinidə tam soyudun. 
Darçın və mixəyi quru tavada orta itilikli odda 2 dəqiqə qovurun. Həvəngdəstədə döyün. Blenderdə də xırdalaya bilərsiniz, amma həvəngdəstədə hazırlasanız, ətri daha güclü olacaq. 
İri qabda quru çay, ədviyyat və almanı qarışdırın. 
Ağzı hermetik bağlanan qaba yığıb 2 həftə saxlayın. Sonra adi çay kimi dəmləyin. 

Nuş olsun! 

Milli.az



 

 

.