İçkilər

Dadlı kompotun sirləri

Yayda, demək olar, bütün ev xanımları təzə meyvə və giləmeyvələrdən müxtəlif kompotlar bişirir.

Lakin maraqlıdır ki, bu sadə içki həmişə dadlı alınmır.

Sizə dadlı kompot bişirmək üçün bəzi məsləhətlər vermək istəyirik:

1. Dadlı kompotun əsas sirri - meyvələrin çox olmasıdır. Bəzi ev xanımları meyvələrə qənaət edir və bu səbəbdən kompot dadsız alınır.

2. Kompotun bişirilməsi üçün 3-5 l-lik emallı qazan götürmək lazımdır. Allüminium qazanda kompot bişirmək olmaz.

3. Qazanın 1/3 hissəsini meyvə və giləmeyvələrlə doldurun. Bərk meyvələri daha kiçik, yumşaq meyvələri isə daha iri tikələrə doğrayın. Giləmeyvələr bütov istifadə olunur.

4. Meyvələrin üzərinə soyuq su tökün və güclü odda qaynara düşənə qədər qızdırın. Kompot qaynamağa başlayanda odu azaldın və vam odda 10-15 dəqiqə qaynadın. Bişənə yaxın kompota şəkər tozu əlavə olunur.

5. 1 l kompot üçün 100-150 qr şəkər tozu götürülür. Bu meyvələrin şiriniyindən və sizin zövqünüzdən asılıdır.

6. Kompotun dadını yaxşılaşdırmaq üçün ona təbii darçın, vanil, mixək, limon və ya portağal qabıqlarını  əlavə edə bilərsiniz.

7. Kompotu 15 dəqiqə qaynadıqdan sonra oddan götürün və qapağın altında tam soyuyana qədər saxlayın. Kompot tam soyuyanda onu yaxşı süzün.

Evdarliq.Az


. .
Загрузка...
Загрузка...

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az

Яндекс.Метрика