Həkimlərin əksəriyyəti ən ziyanlı qidaların siyahısına fikirləşmədən qızardılmış kartofu daxil edirlər.
Adi şüyüd və onun toxumları çox təsirli müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Kahı göyərti deyil, yarpaq tərəvəzi sayılır. Kahının müxtəlif növləri var - açıq yaşıl tünd qırmızı rənginə kimi. Kahının bütün növləri olduqca faydalıdır.
Böyüklərin əksəriyyəti təbii süd içə bilmir - bu onlarda köpə, qarın ağrılarına və digər xoşagəlməz hisslərə səbəb olur.
Mərci qədim vaxtlardan insanların qidalanmasına daxil idi. Mərcini Babildə, Qədim Misirdə becərirdilər.
Yaşıl alçanın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.
Zeytun ta qədimdən insanların qidalanmasına daxildir.
Təəssüf ki, bu olduqca xeyirli tərəvəz bizim mətbəxdə az-az istifadə olunur.
Pomidor ən dadlı tərəvəzlərdən biridir. Pomidorun vətəni Amerikadır. Maraqlıdır ki, əvvəllər pomidor dekorativ bitki kimi becərilirdi.
Şərqdə bu giləmeyvə hələ qədim vaxtlardan çox məşhurdur. Şərqdə tutu "şah giləmeyvəsi", "ömür uzadan giləmeyvə" adlandırırdılar.
Əzgil kimyəvi tərkibə görə almaya bənzəyir. Bu çox faydalı meyvədir.
Xurmanın adı müqəddəs Qurani-Kərimdə çəkilir. Məhəmməd peyhəmbər (s.ə.s.) orucu xurma ilə açmağı tövsiyə edirdi.
1. Cavan heyvanın əti daha dadlı olur.
Bütün dünyada portağal şirəsi ən çox sevilən və içilən şirə sayılır.
Yumurtanı bişirmək üçün qırdığınız zaman onun sarısının hansı rəngdə olduğuna diqqət edin.
Kərə yağı ən çox istifadə olunan məhsullardan biridir.
Marqarini XIX əsrdə fransız kimyəçi icad edib.
Lobyanın vətəni Qədim Misir sayılır. Lobya qədim zamanlardan insanların qidalanmasında öz layiqli yerini tutub.
Bal ən faydalı məhsullardan biridir. Bal müxtəlif faydalı maddələrlə olduqca zəngindir.
Banan tək qida deyil, banan həmçinin müalicəvi məhsuldur.