Xurmanın çoxsaylı faydaları

Xurmanın vətəni Çindir. XIX əsrin axırlarından bu meyvə bütün dünyada tanınır.

Dadlı kartof. Mətbəx sirləri

- Soyulmuş kartofu qaralmaqdan qorumaq üçün suda saxlamaq lazımdır.

Balığın bişirilməsi. Bəzi vacib QAYDALAR

- Bəzi balıq növlərinin xoşagəlməz qoxusunu yox etmək üçün onun içini təmizləmək, yumaq, sonra üzərinə 2-3 dəfnə yarpağı və doğranmış soğan töküb bir neçə saat saxlamaq lazımdır.

Makaron haqqında bunları bilmirdiniz!

1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur.

Kokosun faydaları

Kokos çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Hal hazırda biz də bu məhsuldan faydalana  bilirik.

Yumurta haqqında faydalı məlumat

Yumurtanı qaranlıq, quru, sərin yerdə saxlamaq məsləhətdir. Yumurtanı tünd iyli məhsulların  yanında saxlamaq olmaz, çünki yumurta çox asanlıqla kənar iyləri özünə çəkir.

Kartof nə ilə faydalıdır?

Bütün dünyada kartof, demək olar, ən yayılmış və populyar tərəvəzdir. Kartof ilk dəfə Avropaya XVIII-сi əsrdə gəlib çıxdı.

Dadlı kotletlərin hazırlanma qaydaları

Dadlı və ləzzətli kotletləri hazırlamaq üçün sadə qaydalara əməl etmək lazımdır.

Yaşıl çay nə ilə faydalıdır?

Bir çox insanlar bilir ki, yaşıl çay çox faydalıdır. Bu həqiqətən belədir. Yaşıl çayın faydalı xüsusiyyətləri haqqında hətta kitablar yazmaq olar.

Evdə şirniyyatlar hazırladıqda bu qaydalara əməl edin!

 - Tort bişirilən formanı sobadan çıxardıb soyuq suda isladılmış əsginin üstünə qoysanız, tort formadan asan çıxar.

Heyvanın faydası haqqında

Bu dadlı və faydalı meyvə güclü müalicəvi təsirə malikdir. Heyva pektinlər, dəmir, kalium, kalsium, mis, fosfor, orqanik turşular, PP, A, B1, B2, B6, C vitaminlərlə, beta-karotinlə zəngindir.

Tut doşabının faydaları

Doşab çox qiymətli müalicəvi məhsuldur.

Ananasın faydaları

Ananas çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Ananas A, PP, C , B qrupu vitaminlər, bir çox vacib minerallar (kalium, maqnezium, fosfor, yod, sink, mis, dəmir və s.), orqanik turşular, fermentlər, liflərlə zəngindir.

Çuğundur şirəsi haqqında

Çuğundur şirəsi ən xeyirli şirələrdən biridir. Lakin bu şirədən fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.

Duzlu kələmin faydaları

Duzlu kələm soyuq fəsillərdə bizi bir çox vitamin və minerallarla təmin edə bilər.

Dondurma haqqında maraqlı faktlar

1. Dondurma tək desert deyil, bu həm də çox faydalı məhsuldur.

İnsan nə üçün ət yeməlidir?

Ət insanın sağlamlığı üçün ən lazım olan məhsullardan biridir.

Duz haqqında. Maraqlı bilgilər

Keçmişdə duz çox bahalı idi. Duz pul kimi istifadə olunurdu, duz müharibələrin və çaxnaşmaların səbəbi olurdu.

Palma yağı haqqında həqiqət

Bütün dünyada ən çox istifadə olunan bitki yağları arasında: palma, soya, raps və günəbaxan yağlarıdır. Palma yağının istehsalı və istifadəsi bütün dünyada ildən ilə artır.

Dondurmanın faydası və ziyanı

Yay aylarının ən dadlı, vazkeçilməz təamlarından olan dondurmanın tərkibindəki kalsium və fosfor sümüklər üçün əsas elementlərdən olduğu üçün bu məhsul olduqca zəngin və faydalı hesab olunur.

Meyvə-tərəvəz və göyərtinin düzgün yuyulması

Vitamin və minerallar insanın sağlamlığı üçün olduqca vacib maddələrdir.

Saxta balı necə anlamaq olar?

Bir çox dərdin dərmanı olan balın faydalarını saymaqla bitməz.

Qızardılmış kartof ziyanlıdır

Həkimlərin əksəriyyəti ən ziyanlı qidaların siyahısına fikirləşmədən qızardılmış kartofu daxil edirlər.

Şüyüd nə ilə faydalıdır?

Adi şüyüd və onun toxumları çox təsirli müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.

 

 

.