Qədim zamanlarda Şərgdə reyhan həm yeməklərin bişirilməsi zamanı, həm də tibdə geniş istifadə olunurdu.
Doşab çox qiymətli müalicəvi məhsuldur.
Xurmanın vətəni Çindir. XIX əsrin axırlarından bu meyvə bütün dünyada tanınır.
Popkorn bir çoxlarının xoşladığı qidalardan biridir.
- Bulyon vam odda bişirilməlidir. Bu halda o dadlı və şəffaf olacaq.
- Soyulmuş kartofu qaralmaqdan qorumaq üçün suda saxlamaq lazımdır.
- Bəzi balıq növlərinin xoşagəlməz qoxusunu yox etmək üçün onun içini təmizləmək, yumaq, sonra üzərinə 2-3 dəfnə yarpağı və doğranmış soğan töküb bir neçə saat saxlamaq lazımdır.
1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur.
Kokos çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Hal hazırda biz də bu məhsuldan faydalana bilirik.
Yumurtanı qaranlıq, quru, sərin yerdə saxlamaq məsləhətdir. Yumurtanı tünd iyli məhsulların yanında saxlamaq olmaz, çünki yumurta çox asanlıqla kənar iyləri özünə çəkir.
Bütün dünyada kartof, demək olar, ən yayılmış və populyar tərəvəzdir. Kartof ilk dəfə Avropaya XVIII-сi əsrdə gəlib çıxdı.
Dadlı və ləzzətli kotletləri hazırlamaq üçün sadə qaydalara əməl etmək lazımdır.
Bir çox insanlar bilir ki, yaşıl çay çox faydalıdır. Bu həqiqətən belədir. Yaşıl çayın faydalı xüsusiyyətləri haqqında hətta kitablar yazmaq olar.
- Tort bişirilən formanı sobadan çıxardıb soyuq suda isladılmış əsginin üstünə qoysanız, tort formadan asan çıxar.
Bu dadlı və faydalı meyvə güclü müalicəvi təsirə malikdir. Heyva pektinlər, dəmir, kalium, kalsium, mis, fosfor, orqanik turşular, PP, A, B1, B2, B6, C vitaminlərlə, beta-karotinlə zəngindir.
Feyxoa - subtropik zonada yetişən ekzotik meyvədir.
Doşab çox qiymətli müalicəvi məhsuldur.
Nar şirəsi çox xeyirli müalicəvi məhsuldur.
Ananas çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Ananas A, PP, C , B qrupu vitaminlər, bir çox vacib minerallar (kalium, maqnezium, fosfor, yod, sink, mis, dəmir və s.), orqanik turşular, fermentlər, liflərlə zəngindir.
Çuğundur şirəsi ən xeyirli şirələrdən biridir. Lakin bu şirədən fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Duzlu kələm soyuq fəsillərdə bizi bir çox vitamin və minerallarla təmin edə bilər.
Çörək tək qida deyil. Çörək bolluğun, rifahın rəmzidir.
- Ət soyuq suda yuyulur, ancaq suda çox saxlamaq məsləhət görülmür.
1. Dondurma tək desert deyil, bu həm də çox faydalı məhsuldur.
Ət insanın sağlamlığı üçün ən lazım olan məhsullardan biridir.
Keçmişdə duz çox bahalı idi. Duz pul kimi istifadə olunurdu, duz müharibələrin və çaxnaşmaların səbəbi olurdu.
Bütün dünyada ən çox istifadə olunan bitki yağları arasında: palma, soya, raps və günəbaxan yağlarıdır. Palma yağının istehsalı və istifadəsi bütün dünyada ildən ilə artır.
Yay aylarının ən dadlı, vazkeçilməz təamlarından olan dondurmanın tərkibindəki kalsium və fosfor sümüklər üçün əsas elementlərdən olduğu üçün bu məhsul olduqca zəngin və faydalı hesab olunur.
Vitamin və minerallar insanın sağlamlığı üçün olduqca vacib maddələrdir.
Bir çox dərdin dərmanı olan balın faydalarını saymaqla bitməz.