Dadlı bulyon və ya sup bişirmək istəyirsinizsə... Faydalı məsləhətlər

- Bulyon vam odda bişirilməlidir. Bu halda o dadlı və şəffaf olacaq.

- Əti soyuq suya salın ki, bulyon dadlı alınsın. Əgər siz əti qaynayan suya salsanız, ət dadlı olacaq, bulyon isə dadsız.  

- Bulyon bişirdikdə alüminium və ya paslanmayan poladdan olan qazanlardan istifadə edin. Emallı qazanlardan istifadə etməyin.

- Bulyon üçün olan su təmiz və yumşaq olmalıdır.

- Ət bişən qazana yerkökü saldıqda ətin spesifik qoxusu itir.

- Ət bulyonunu ətin bişməsinə yarım saat qalmış, balıq şorbasını əvvəlcə, göbələk bulyonunu isə axırda duzlamaq lazımdır.

- Hazır bulyon uzun müddət odda qaldıqda dadı itir.

- Mal və toyuq ətini bulyondan süfrəyə verməzdən əvvəl çıxardın. Əks halda ət quru və dadsız olacaq.

- Toyuq bulyonuna heç bir ədviyyat əlavə etməyin, o öz dadını itirir.

- Toyuqdan bulyon bişirdikdə dərisini soymaq lazımdır.

- Arpa yarmasının supu göyümtül alınmasın deyə, yarmanı hazır olana qədər ayrıca bişirin, sonra supa tökün.

- Hazır supda dəfnə yarpağını saxlamayın.

- Əzilmiş sarımsağı supa ən sonda əlavə edin və ya  boşqablara qoyun.

- Sup bişirəndə hazır bulyonu zəif odda, qaynama həddinə çatdırmayaraq qızdırın ki, o, şəffaflığını saxlasın. Bununla belə, qapaq qazanın ağzını kip örtməməlidir.

- Əgər sup çox duzlu çıxıbsa, ona kartof və ya düyü əlavə edin ki, onlar artıq duzu canına çəksinlər.

- Hazır bulyonu dondurmaq və sonra lazım olduqda istifadə etmək olar. Bulyonu dondurucu kamerada 4 ay ərzində saxlamaq olar.

 Evdarliq.Az


Загрузка...
..